De huid heeft een bepaalde zuurgraad. Deze beschermt de huid tegen agressieve factoren zoals vuil en bacteriën. Het is dus belangrijk om de zuurgraad op peil, met andere woorden neutraal, te houden. pH-huidneutrale producten laten de zuurmantel met rust en herstellen deze soms enigszins.

De pH-waarde geeft aan of we te maken hebben met een zuur of een alkalisch (het tegenovergestelde van zuur) product of milieu. De pH-waarde wordt uitgedrukt in een getal van 1-14. Bij pH 7 spreken we van een neutrale pH-waarde. De menselijke huid heeft een zwakzure pH-waarde van 5,5.

Sluiten

Wanneer dit op een etiket staat, betekent dit dat de fabrikant het product door dermatologen heeft laten testen op een specifiek geselecteerd testpanel.

Sluiten

Wat zijn “allergene stoffen”?
Stoffen die een allergische reactie op de huid kunnen veroorzaken.

De term hypoallergeen geeft aan dat het product een minimum aan allergene stoffen bevat en er dus bij gebruik van het product minder kans bestaat op allergische reacties.

Sluiten

Wat betekent “hydraterend”?
Vochtregulerend.

Ik heb een droge huid, welk Sanicur product kan ik het beste gebruiken?
Bij een droge huid zijn hydraterende en vettende ingrediënten belangrijk om de hu ... Lees meer...
Bij een droge huid zijn hydraterende en vettende ingrediënten belangrijk om de huid zacht en soepel te houden. Omdat Sanicur voor een zachte en soepele huid staat, bevatten alle varianten belangrijke vochtregulerende bestanddelen. Sanicur dermo olie is speciaal ontwikkeld voor de droge huid. Het bevat naast vochtregulerende bestanddelen ook dermo olie die helpt de huid te verzachten en verzorgen. Je huid voelt na het douchen niet plakkerig of vettig aan.

Je kunt ook Sanicur tarwekiem proberen. Tarwe proteïnen zorgen voor extra verzorging van de huid. De hydraterende bestanddelen helpen een sterke uitdroging van de huid te voorkomen.

Sluiten

Ik heb een gevoelige huid, welk Sanicur product kan ik het beste gebruiken?
Ook als je een gevoelige huid hebt, kun je in principe alle Sanicur producten prober... Lees meer...
Ook als je een licht gevoelige huid hebt, kun je alle Sanicur producten proberen. Sanicur producten zijn in principe ontwikkeld voor alle huidtypen. Natuurlijk is elke huid verschillend en een eventuele reactie op bepaalde stoffen kan daarmee ook veel verschillen.

Sluiten


Staat je vraag er niet bij?
Toch nog vragen? Laat het ons weten!
Wij zijn continu bezig met de ontwikkeling en optimalisering van onze Sanicur producten.
Onze customer service staat je graag te woord. Op de contact pagina kun je je vraag stellen.

Jouw huid is onze zorg.